HomeBlogBlogΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΤΕ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΠΟΥ ΑΥΞΑΝΟΥΝ ΔΡΑΣΤΙΚΑ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΟΤΗΤΕΣ ΝΑ ΕΜΦΑΝΙΣΕΤΕ ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΥΠΕΡΤΑΣΗ

Rate this item
(1 Vote)
Super User
Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2014 11:50
Read 2228 times

Με εξαίρεση την κληρονομικότητα και την ηλικία (που δεν μπορούν να τροποποιηθούν) υπάρχουν κάποιοι παράγοντεσ που σχετίζονται με τις συνήθειες και τον τρόπο ζωής μας, μπορεί να μας οδηγήσουν σε αρτηριακή τυπέρταση, τον λεγόμενο και "σιωπηλό δολοφόνο"

  • Έχετε περιττά κιλά; Το βάροσ και η πίεση έχουν στενή σχέση. Ο κίνδυνος να εμφανίσετε υπέρταση είναι δύο έως έξι φορές μεγαλύτερος αν έχετε αυξημένο βάρος.
  • Είστε άντρας; Οι άντρες εμφανίζουν υψηλή αρτηριακή πίεση συχνότερα σε σχέση με τις γυναίκες.
  • Έχετε αυξημένη περίμετρο μέσης; Φαίνεται ότι δεν έχει σημασία μόνο το πόσα κιλά ζυγίζετε, αλλά και το ποια είναι η κατανομή του λίπους σας. Για τους άντρες η περίμετρος της μέσης δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 102 εκατοστά, ενώ για τις γυναίκες το όριο είναι τα 88 εκατοστά.
  • Κάνετε καθιστική ζωή; Η τακτική σωματική άσκηση μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης υπέρτασης κατά 35%
  • Τρώτε αλατισμένα φαγητά; Το αλάτι έχει συνδεθεί στενά με την αρτηριακή πίεση. Από τη μια είναι απαραίτητο για τον ανθρώπινο οργανσμό, γιατί περιέχει το νάτριο, το οποίο είναι ένα μεταλλικό στοιχείο που σε συνεργασία με τα νεφρά ρυθμίζει τα υγρά του σώματος. Από την άλλη, η ποσότητα που χρειάζεται ο οργανισμός μας σε καθημερινή βάση είναι μόλις 500mg. Ο μέσος άνθρωπος καταναλώνει πολύ περισσότερο, με αποτέλεσμα τα νεφρά να μην μπορούν να αποβάλλουν το επιπλέον νάτριο, και έτσι δημιουργείται κατακράτηση υγρών και αύξηση της πίεσης.
  • Πίνετε αλκοόλ; Αν πίνετε μεγάλες ποσότητες αλκοόλ, όχι μόνο θα αυξηθεί η πίεση σας, αλλά παράλληλα θα μειωθεί η αποτελεσματικότητα των αντιυπερτασιακών φαρμάκων που λαμβάνετε.
  • Καπνίζετε; Μετά το κάπνισμα ενός τσιγάρου, η πίεση αυξάνεται και παραμένει αυξημένη για περίπου μισή ώρα. όσο μειώνεται η στάθμη τησ νικοτήνης στον οργανισμό, η πίεση αρχίζει να ελαττώνεται σταδιακά. Εάν όμως καπνίζεται 10-20 τσιγάρα την ημέρα (ή και παραπάνω) η πίεση παραμένει συνεχώς σε υψηλά επίπεδα.
  • Παίρνετε αντιφλεγμονώδη ή αντισυλληπτικά φάρμακα; Πολύ συχνά καταναλώνουμε φάρμακαγια πονοκεφάλους, άρθροπάθειες, κτλ, κ μάλιστα χωρίς συνταγή γιατρού. Εάν η χρήση τους είναι συχνή και παρατεταμένη, μπορεί να προκαλέσουν όχι μόνο σημαντική αύξηση της πίεσης, αλλά ακόμα και επιδείνωση της νεφρικής λειτουργίας.

Όσοι έχουν υπέρταση και δεν λαμβάνουν θεραπεία, διατρέχουν: 7 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εγκεφαλικού επισοδίου 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο εμφράγματος μυοκαρδίου 6 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο καρδιακής ανεπάρκειας 3 φορές μεγαλύτερο κίνδυνο για αορτικά ανευρίσματα και αρτηριοπάθεια των κάτω άκρων Επισκεφθείτε λοιπόν τον φαρμακοποιό σας, για να σας μετρήσει την αρτηριακή πίεση, να σας δείξει τον σωστό τρόπο να την μετράτε μόνοι σας και να πάρετε συμβουλές για το πως μπορείτε να προστατευτείτε ή να βοηθήσετε τον οργανισμό σας με τα κατάλληλα συμπληρώματα διατροφής.

36 comments

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

Επικοινωνία

Ηρώων Πολυτεχνείου 44, Άνω Αρχάνες, 70100, Ηράκλειο Κρήτης

Τ: 2810 751 080

Email : Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Natura Pharmacy